fbpx

Sanguis Imperatoris!!

Het is zover! Vanaf vandaag is Sanguis Imperatoris -eindelijk- te verkrijgen! Sanguis Imperatoris is een melomel of fruitmede op basis van 165 liter 100% appel-perensap en 70 kg honing. Deze basis cyser werd vergist tot er geen suiker meer aanwezig was. Na vergisting zijn er een goeie 65 kilo zwarte bessen opgezet, samen met 40 kg kastanjehoning en omgerekend 32 Tahitiaans vanillebonen in de vorm van een geweldig 100% natuurlijk vanille extract (dus geen chemische rommel. Het idee alleen al… 0_°)

Sanguis Imperatoris werd gebotteld op 50 cl flesjes, zoals al onze recentere medes. Door de Vinolok sluiting hoef je de fles ook niet in één keer soldaat te maken. Je kan de mede verschillende weken bewaren eens je fles geopend is.

Dankzij de geweldige complexiteit en de fluwelen viscositeit van deze mede is het geen doordrinkertje. Hiermee ga je op je gemakje zitten, bij voorkeur voor een knisperend haardvuur. Vervolgens geniet je van de zwartebessen-storm op een bedje van appel en peer terwijl de aromatische kastanjehoning plaatsmaakt voor de delicate vanilletoets.

De volgende editie van Sanguis Imperatoris gaan we op een vat laten rijpen. Meer dan waarschijnlijk een Calvadosvat, wanneer we er eentje op de kop kunnen tikken.

The time has come! As of today, Sanguis Imperatoris is -finally- available! Sanguis Imperatoris is a 16% abv melomel or fruit mead based on 165 liters of 100% apple-and pear juice and 70 kg of honey. This cyser was fermented until no sugar was left. After fermentation, about 65 kilos of blackcurrants were added, together with 40 kg of chestnut honey and 32 Tahitian vanilla beans in the form of a great 100% natural vanilla extract (so no chemical junk. The very idea °_0.)

Sanguis Imperatoris was bottled on 50 cl bottles, like all our more recent meads. Because of the Vinolok closure, you do not have to off your bottle in one go. The mead will keep for several weeks once your bottle has been opened.

Because of the impressive complexity and velvetlike viscosity of this mead, I wouldn’t exactly call it “quaffable”. Seat yourself in a comfy chair, preferably in front of a crackling fire. Next, enjoy the blackcurrant storm on a basenote of apple and pear as the aromatic chestnut honey gives way to the delicate vanilla.

The next edition of Sanguis Imperatoris will be aged in a barrel. More than likely a Calvados barrel, when we can get our hands on one.