Cocktails? Cocktails. COCKTAILS!!
The Italian Connection
Voor de meer avontuurlijke cocktail aficionado.
- 30 ml Smoke on the Heather
- 25 ml zoete rode vermouth
- 25 ml Campari
For the more adventurous cocktal aficionado.
- 30 ml Smoke on the Heather
- 25 ml sweet red vermouth
- 25 ml Campari
Pour all ingredients over ice into a mixing glass. Stir until chilled. Strain into a rocks glass over a large ice cube.
Garnish wit a piece of expressed orange peel.
SabayohmahGAWD!
Het moest er ooit eens van komen… Twee van mijn favoriete dingen gecombineerd in één glass of awesomeness.
Voor twee personen:
- 6 eierdooiers
- 3 eierdopjes Kriek Mythology
- 3 eierdopjes suiker
- 1 eierdopje niet geturfde whisky (Jameson, Lawson’s, … of een bourbon)
Alle ingrediënten mengen in een steelpannetje en dit op een LAAG(!!) vuurtje onder voortdurend opkloppen met een garde schuimig laten worden. Serveer in een groot wijnglas of een G&T glas. Als je het helemaal degoutant wil maken: serveer dan over een royale schep bourbon vanille ijs in een diep bord.
It was bound to happen. .. Two of my favorite things combined in one glass of awesomeness.
For two people:
- 6 eggyolks
- 3 3 measures (1 measure=one half of an eggshell) of Kriek Mythology
- 3 measures of sugar
- 1 measure of non peated whisky (Jameson, Lawson’s, … or bourbon)
Zoot
De snelste manier om de ultieme zomerdrank te serveren? Mix Sanpellegrino Pompelmo met Sanguis Nobilis Plus Ultra in een verhouding 2/3 – 1/3. Voeg eventueel nog wat ijsblokjes of *gasp!* bevroren frambozen toe. Het resultaat is wicked en naughty. Naughty naughty Zoot.
The quickest way to serve the ultimate summer beverage? Mix Sanpellegrino Pompelmo with Sanguis Regis Plus Ultra in a 2/3 -1/3 ratio. Add a few ice cubes or *gasp!* some frozen raspberries. The result is wicked and naughty. Naughty naughty Zoot.
Cherry Libre
Kriek Mythology zomercocktail 2021
Giet in een groot glas 1/3 Kriek Mythology en 2/3 cola. Voeg naar 3 cl (5 cl als je het allemaal wat steviger wil) Plantation Pineapple Infused rum en eventueel ijsblokjes toe.
Kriek Mythology Summer Cocktail 2021
Pour 1/3 Kriek Mythology and 2/3 cola in a large glass. Add 1 oz (1.5 oz if you like your drinks a bit stiffer) of Plantation Pineapple infused rum and some ice cubes.
Summer in the City
Koel een fles ‘2001: A Strawberry Oddity‘ en Fever-Tree Premium Indian Tonic Water. (Wie een extra smaakje wil kan ook voor de Elderflower of Clementine tonic waters gaan).
Vul een groot wijnglas met 20 cl Tonic Water en 20 cl Strawberry Oddity. Voeg naar eigen goeddunken ook nog wat ijsblokjes toe. Plof in een zetel in het zonnetje en geniet van een gevaarlijk verfrissend drankje.
—
Chill a bottle of ‘2001: a Strawberry Oddity‘ and Fever-Tree Premium INdian Tonic Water. (If you like to add some additional flavor you may want to opt for the Elderflower or Clementine versions).
Fill a large wine glas with 20 cl (7 oz, give or take) of Strawberry Oddity and 20 cl of Tonic Water. Throw in some ice cubes at your own discretion. Fling yourself into the nearest sun-showered chair and enjoy this dangerously refreshing beverage.
Monica's poison apple
Giet 10 cl ‘The Antidote‘, 10 cl biologisch, ongefilterd appelsap en 2 cl kruidige gin* in een shaker over crushed ice. Goed shaken en strainen in een (gekoele) tumbler. Voor nog wat extra ‘oempf’ kan je enkele druppels sinaasappel- of pruimenbitters toevoegen voor het shaken. Voeg om het wat camp te maken nog een maraschinokers toe in het glas.
*Ik gebruik zelf graag Professor Cornelius Ampleforth’s Bathtub Gin met onder ander sinaasappelschil, koriander en kardemom.
—
Pour 2.5 oz of ‘The Antidote‘, 2.5 oz of organic, non filtered apple juice and .7 oz of a spicy gin* over crushed ice in a shaker. Shake well and strain into a (chilled) tumbler glass. To add some extra ‘oomph’ you mght want to add a few drops of orange or plum bitters to the shaker. Feel free to add a Maraschino cherry to the glass to make it a bit more camp.
*I like to use Professor Cornelius Ampleforth’s Bathtub Gin with -amonst other spices- orange peel, coriander and cardamom.
Kriek Mythology Vanilla-ice floater
Als je wil kan je ook wat met je glas walsen om het roomijs over de volledige mede te verdelen.
If you’re so inclined you can swirl your glass around a bit to distribute the cream evenly over the entire content.
The Red Baron
Neem je gewoonlijke schuimwijn waarmee je een kir royal zou maken en voeg ad libitum Aqua Diabolica toe. Wij gebruikten Gran Barón Brut cava (vandaar de Red Baron), maar je kan evengoed een demi sec schuimwijn gebruiken.
Take a sparkling wine that you’re happy with using in a kir royal and add Aqua Diabolica ad libitum. We used Gran Barón Brut cava (hence the Red Baron) but you can use a demi sec sparkling wine as well
Silent night owl
Voeg in met ijs gevulde een shaker aan 2 delen ice coffee een deel Yule Mead en een deel whisky* of bourbon toe. Giet er naar smaak een beetje maple syrup bij en shake stevig door. Giet door een strainer in een tumbler of een double rocks glas. Als alles goed gaat, krijg je een mooi schuimlaagje bovenop.
*Gebruik best geen te geturfde whisky.
Add in an ice filled shaker one part Yule Mead and one part whisky* or bourbon to to 2 parts ice coffee. add a bit of maple syrup to taste and shake vigorously. Pour trough a strainer in a tumbler or a double rocks glass. If all goes well, you should get a nice layer of foam on top.
*Don’t use whisky that’s too peated.
Old Saint-Nick-olas
Als je zin hebt in een kerstig digestief kan je aan twee delen Yule Mead één deel kruidige likeur toevoegen. Voor deze cocktail kunnen we de Liqueur de Saint-Nicolas van brouwerij Verhofstede zeer warm aanbevelen. Werk af met een takje rozemarijn.
If you fancy a christmassy digestif: add one part spicy liqueur to one part Yule Mead. For the liqueur we can wholeheartedly recomend the Liqueur de Saint-Nicolas by brouwerij Verhofstede. Any other sweet liqueur with hints of cinamon, clove, nutmeg, … will do of course. Finish by adding a small sprig of rosemary.
Ho-ho-holy martini
Dankzij zijn kruidige karakter kan je de Yule Mead een beetje behandelen als een redelijk droge vermouth. Wat doen we met een vermouth? Martini’s maken, natuurlijk… Doe naar smaak een beetje Yule Mead in een gekoeld mixing glas. Voeg er 7 cl gin aan toe (gebruik een gin met behoorlijk wat citrus in de botanicals (bijvoorbeeld een Botanic Premium, een Tanqueray 10 of een geweldige Belgische gin: Belgin Fresh Citrus) en roer. Hoe meer Yule Mead, hoe ‘natter’ de martini wordt. Transfer naar een martiniglas en werk af met een slietje sinaasappelzest.
Thanks to it’s spicy character you can treat our Yule Mead as a fairly dry vermouth. What do we do with vermouths? Why, make martinis, of course…
Pour a bit (ad libitum) of Yule Mead in a chilled mixing glass, add 7 cl of gin (use a gin with a firm citrus base in the botanicals, such as a Botanic Premium, a Tanqueray 10 or this wonderful Belgian gin: Belgin Fresh Citrus) and stir. The more Yule Mead you add, the ‘wetter’ the martini will be. Transfer to a martini glass and add a sliver of orange zest.
Doe een schijfje sinaasappel (met schil), enkele ontpitte kersen en een theelepeltje rietsuiker in een Old Fashioned glas en stamp een beetje fijn met een cocktailstamper (je hoeft er geen moes van te maken. Het sap wat laten vrijkomen is genoeg). Doe er een paar ijsblokjes bij en vul het glas half om half met Cherrynomus Bosch en een goede Bourbon (mijn persoonlijke favoriet voor deze cocktail is Makers Mark). Je kan er ook altijd wat bruiswater bijdoen als je de cocktail te sterk vindt.
Add a sliver of orange, some cherries (pit removed!) and a small teaspoe,n of cane sugar to an Old Fashioned glass. Muddle. You don’t have to turn the fruits into a paste. Liberating the juices will do just fine. Add a few ice cubes and fill the glass half with Cherrynomus Bosch, half with a good Bourbon (My personal favorite for this cocktail would be Makers Mark). If this cocktail is too strong for you, you can always add some soda water.
Kir Impérial
Vul een champagne coupe of flûte half met gekoelde Sanguis Imperatoris en vul bij met gekoelde, zoete* schuimwijn. Een Semi Secco Cava of Prosecco is perfect. Voor echte zoetekauwen kan je ook eenAsti gebruiken.
*Sanguis Imperatoris is redelijk droog. Mensen die absoluut niét van zoet houden gebruiken een brut schuimwijn.
Fill half a champagne coupe or flute with chilled Sanguis Imperatoris and top of with a chilled, sweet* sparkling wine. A Semi Secco Cava or Prosecco would be perfect. For those who really like it sweet, you could also use an Asti.
*Sanguis Imperatoris is rather dry. If you don’t like sweet drinks it is perfectly fine to cheat and use a brut sparkling wine.
Regal Sidecar
Doe in een martiniglas 5 cl. Sanguis Regis, 5 cl Triple Sec en een paar druppels citroensap. Voeg een kruidige gin en eventueel wat druppels pruimenbitter (bv Fee Brothers plum bitters) toe naar smaak.
In a Martini glass pour 5 cc of Sanguis Regis, 5 cc of a Triple Sec and a few drops of lemon juice. Add a herbal or spicy gin and if, you are so inclined a few drops of plum bitters (e.g. Fee Brothers) to taste.
Royal Bramble
Vul een highball glas met een aantal ijsblokjes en overgiet met ongeveer 10 cl. Sanguis Regis. voeg zo’n 5 cl van je favoriete gin toe (wij gebruiken graag een gin met citrus botanicals, genre Tanqueray 10, Botanic Premium, Belgin Fresh Citrus, …) en maak af met limoen en als je het wat zoeter wil eventueel wat rietsuikersiroop naar smaak. Roer.
Fill a highball glass with some ice cubes and pour about 10 cc. of Sanguis Regis over them. Add about 5 cc. of your favorite gin (we like to use a citrussy gin like a Tanqueray 10, Botanic Premium, Belgin Fresh Citrus, …) and finish with some lime and cane sugar syrup to taste when you like it to be somewhat sweeter. Stir.
You’re not the Bosch of me
Vul een highball (of een collins) glas met ijsblokjes. Overgiet met 2 delen Cherrynomus Bosch, 1 deel vodka en een deel tripple sec. Werk af met limoen en limoensap naar smaak.
Add ice cubes to a highball( or collins) glass. Pour 2 parts Cherrynomus Bosch, 1 part vodka and 1 part tripple sec over them. Finish with lime and lime juice to taste.
The Blacksmith’s Meadery
Blacksmith VOF
Molenbeemd 3
2970 Schilde
BTW: BE0665.759.597
info@blacksmithsmead.be
www.blacksmithsmead.be