Blog

The Blacksmith's Blog

Barman’s Delight

Morgen, 26 augustus komen de mensen van Le Barboteur de tap van Billie’s Bier Kafétaria overnemen. Ze brengen een hoop lekkere dingen uit Brussel mee.

Voor ons van The Blacksmith’s Meadery is de tap take over van Billie’s Bier Kafétaria bij Le Barboteur zo mogelijk nog spannender. Stéfan is zondag namelijk twee cases lekkers komen oppikken waarmee hij de Brusselaars wil laten kennismaken. 
Bruksél: zet je schrap voor Fade to Black en Lux in Tenebris.

26 augustus: Le Batboteur @ Billie’s Bier Kafétaria:
Kammenstraat 12, 2000 Antwerpen

29 augustus: Billie’s Bier Kafétaria @ Le Barboteur
Louis Bertrandlaan 23, 1030 Schaarbeek

Nieuwe medewerkersl // New Staff Members

Soooo… This happened.

Sinds gisteren hebben we twee nieuwe personeelsleden. Ziehier Tipsy en Groggy (werktitels) de adoptiekittens. Ze zullen instaan voor dutjes en kopjes in de #mederij.
Vooralsnog zijn ze echter vooral Greater Demons of Cuteness and Fluff.

Soooo… This happened.

As of yesterday we have two new staff members. Meet Tipsy and Groggy (working titles) the rescue kittens. They will be in charge of naps and purrs around the meadery.
For now, however, they’re Greater Demons of Cuteness and Fluff.

Verhuis naar de nieuwe mederij // Move to the New Meadery

Het is zover! Alle papierwerk dat nodig was voor de ingebruikname van de nieuwe mederij is ingediend en goedgekeurd. De douanediensten van regio Hasselt waanorder we nu ressorteren hebben de boel met warpspeed afgehandeld. Waarvoor vanzelfsprekend onze eeuwige dank. We kunnen dus vanaf nu beginnen brouwen op de nieuwe locatie in Schilde. (Enfin, wanneer we terug zijn uit vakantie, uiteraard.)

Hieronder vind je een galerij met de transformatie van standaard garage naar mederij. 

It has happened! All the paperwork and red tape necessary for the inauguration of the new meadery has been filed and approved. De excise and customs agents of the Hasselt branch under wich we ressort as of now have handeld our case with warp speed. For wich they receive our undying gratitude, of course.  As of now we can start making mead at the new location in Schilde. (When we’re back from our vacation, that is.)

The gallery above shows the transition from rank and file garage to meadery.

Happy Mead Day!

Laatste dag om je medes met 20% korting te bestellen. OPGELET: Uw Blacksmith is een weekje op vakantie. Bestellingen die tot en met 9 augustus geplaatst worden, zullen pas vanaf 10 augustus verzonden worden. Ook de pick-up kan dan pas weer doorgaan.

Geniet van je glas mede, vandaag! WASSAIL!!

Last day to order your meads with a 20% discount. ATTENTION: Your Blacksmith is on vacation. Orders placed up to August 9th will be shipped on August 10th. Curb side pick-up will resume at the same time.

Enjoy your glass of mead today! WASSAIL!!

Mead Day 2020

Mead Day 2020

Op 1 augustus is het weer zover. Elke eerste zaterdag van augustus viert de American Homebrewers Association Mead Day. UIteraard is dat ook aan deze kant van de plas een reden voor een feestje.

The Blacksmith’s Meadery geeft een korting van 20% op de via onze webshop aangekochte medes. Actie geldig van 23 juli tot en met 1 augustus. Gebruik de discount code MeadDay2020 bij het afrekenen om van je korting te kunnen genieten.

Eén kleine caveat. Uw Blacksmith is de eerste week van augustus met verlof. Medes besteld vóór donderdag 30 juli om 12:00 worden nog dezelfde week verstuurd. Medes die daarna besteld worden zullen een weekje moeten wachten…

On August 1st the American Homebrewers Association celebrates Mead Day. Of course we’re building a party on this side of the pond too.

The Blacksmith’s Meadery offers a 20% discount on meads in our webshop. This campaign will be run from July 23rd to August 1st. Use MeadDay2020 as your discount code at checkout to enjoy the reduction.

A word of caution to this tale… Your Blacksmith will be on VaCay during the first week of August. Meads ordered before thursday July 30, 12:00 PM  will be shipped the same week. Meads ordered after this deadline will have to wait for a week.

Ow? Was Dees?

Gisteren zijn we bij onze vrienden van Fermenthings in Laken gaan spelen. Yannick heeft een cidervat gescoord bij Antidoot en daar hebben we een mede opgezet. Nee, niet om te barrel-agen, maar om te fermenteren.
De honing werd geleverd door Hubert van Terre@Air, Yannick van Fermenthings brengt zijn specialisatie ivm alles wat gefermenteerde voedingswaren aangaat mee en yours truly heeft dan weer de expertise om alle skills te verzamelen en er een kick-ass mede mee te maken.

The brew team. A lot of fun was had. Also: honey on my lens, apparently. Sorry, not sorry 😀

Wat zit er dan in het vat? Momenteel enkel water, honing en een Sauternes gist. (R2 voor de geeks). Tijdens de fermentatie gaat de mede allerlei lekkers dat nog in het Antidoot vat zat eruit trekken en incorporeren. Afgaande op wat we van het vat wisten hebben we beslist om er een mango-vanille-habanero mede van te maken. Het is de bedoeling om -net zoals onze FAde to Black- de peper een beetje een back-seat te laten nemen. Je gaat er dus geen vuur van spuwen. Eens de vergisting is afgelopen gaan we na filtratie de andere ingrediënten toevoegen om nog een tijdje te rijpen. 

Wordt vervolgd…

Yesetday we went on a play date with our friends of Fermenthings.zijn s in Laeken. Yannick scored a cider barrel at Antidoot and we’ve put a mead in it. Nope. Not for barrel aging, but for the fermentation.
The honey was provide by Hubert at Terre@Air, Yannick with Fermenthings brings his awesome “ferment everything!” skillset to the table and yours truly combined all the elements to make a kick-ass mead.

PITCH!

So. What’s in the barrel? At the moment just honey, water and a Sautertnes yeast. (R2 for you geeks). During fermentation the mead will extract all kinds of goodness that’s still present in the Antidoot-barrel and incorporate it. Going with what we know about this barrel we’ve decided to go with a mango-vanilla-habanero mead. Just like with our Fade to Black, the pepper will take a back seat. It will not melt your face off, if that’s what you’re looking for…. Once fermentation is over we’ll filter and add the other ingredients for maturation.

To be continued…

The Blacksmith’s Meadery
Blacksmith VOF
Frans Messingstraat 10
2100 Antwerpen

BTW: BE0665.759.597
info@blacksmithsmead.be
www.blacksmithsmead.be