Blog

The Blacksmith's Blog

Een vat, een vat, een vat!

Vandaag is -na de nodige moeilijkheden- ons Heaven Hill vat geariveerd. 53 gallon -of iets over 200 liter- bourbonny goodness. De geur is alleszins geweldig. 
Tot zover het goede nieuws. Het sechte nieuws is dat fans van Original Sin een beetje langer op hun favoriete mede zullen moeten wachten… Hij gaat binnenkort namelijk een tijdje op het voornoemde vat slapen. In plaats van vloeibare appelbollen worden het dus bourbon infused vloeibare appelbollen. Woot!!

Het gaat trouwens niet zo lang duren voor de mede in kwestie in het vat verdwijnt… De gist vliegt als een bezetene door de beschikbare suikers heen. Original Sin v. 2.0 is drie dagen geleden opgestart (met een O.G. van 1.150 voor de mede nerds) en heeft al 1/3 van de suiker in alcohol omgezet. 

Oh en trouwens… Kennelijk ligt er een Belgian Owl vat in het verschiet… *ZUCHT* Ik ben net aan de slag in de nieuwe coole grote mederij en ze wordt alweer te klein… 

Today our -long awaited- Heaven Hill barrel arrived. 53 Gallons of bourbonny goodness. The smell of it is amazing. So far for the good news. On to the bad news, then. The Fans of Original Sin will have to wait a while longer before their mead gets released. It will take a nap in the aforementioned barrel. So in stead of liquid Apfelstrudel it will be Bourbon infused liquid Apfelstrudel. WOOT!!

It won’t be long, by the way, before the mead gets transferred to the barrel. The yeast is racing trough the available sugars. We started this batch only 3 days ago (at an O.G. of 1.150 for you mead nerds) and already 1/3 of the sugars is gone.

Dag van de ambachten 2020

Op 15 november neemt The Blacksmith’s Meadery deel aan de Dag van de Ambachten. Voor één keer stellen we de mederij open voor het grote publiek. Komkijken hoe we de beste honing transformeren naar fantastische mede. Uiteraard voorzien we de mogelijkheid om elke mede te proeven (18+) en te ontdekken hoeveel verschillende soorten honing er wel niet zijn.

Je bent welkom tussen 10:00 en 18:00 u. in de nieuwe mederij aan de Molenbeemd 3 te 2970 Schilde. 

OPGELET! omdat we i.v.m. covid-19 aan bepaalde restricties gebonden zijn, kunnen er nooit meer dan 20 mensen per timeslot aanwezig zijn. We gaan uiteraard niemand buitenkegelen maar hou rekening met het timeslot dat op je ticket vermeld staat

Probeer zoveel mogelijk met je bubbel te komen. Het bezoek van de mederij zelf gebeurt met mondmasker en met maximaal 4 personen tegelijk.

Tijdens het bezoek worden uiteraard alle geldende coronamaatregelen opgevolgd.

Lynn’s Christmas Mead 2020

Ho-ho-holy crap! Het is al oktober! Je kan vanaf vandaag dus reeds intekenen voor de nieuwe editie van Lynn’s Christmas Mead. We hebben daarvoor een Google formpje aangemaakt dat je onder deze link kan terugvinden. Er is een limiet van twee flessen per persoon. Eens alle voorintekenaars hun mede hebben aangeschaft (of een week na de release) wordt deze beperking opgeheven. 

Wees er snel bij: er worden maar 50 flessen (75 cl) gebotteld. flessen worden net als vorig jaar verkocht aan €25.

Ho-ho-holy crap! It’s October already! As of today you can pre register for your bottle(s) of the new edition Lynn’s Christmas Mead. We constructed a  little Google form that you can find via this link. We have a two bottle per person limit. Once all pre registrants have purchased their mead (or a week after the release) this limitation will be lifted. 

Better be quick: we’ll only be filling 50 bottles (75 cl). Just like last year bottles will be €25.

Barman’s Delight

Morgen, 26 augustus komen de mensen van Le Barboteur de tap van Billie’s Bier Kafétaria overnemen. Ze brengen een hoop lekkere dingen uit Brussel mee.

Voor ons van The Blacksmith’s Meadery is de tap take over van Billie’s Bier Kafétaria bij Le Barboteur zo mogelijk nog spannender. Stéfan is zondag namelijk twee cases lekkers komen oppikken waarmee hij de Brusselaars wil laten kennismaken. 
Bruksél: zet je schrap voor Fade to Black en Lux in Tenebris.

26 augustus: Le Batboteur @ Billie’s Bier Kafétaria:
Kammenstraat 12, 2000 Antwerpen

29 augustus: Billie’s Bier Kafétaria @ Le Barboteur
Louis Bertrandlaan 23, 1030 Schaarbeek

Nieuwe medewerkersl // New Staff Members

Soooo… This happened.

Sinds gisteren hebben we twee nieuwe personeelsleden. Ziehier Tipsy en Groggy (werktitels) de adoptiekittens. Ze zullen instaan voor dutjes en kopjes in de #mederij.
Vooralsnog zijn ze echter vooral Greater Demons of Cuteness and Fluff.

Soooo… This happened.

As of yesterday we have two new staff members. Meet Tipsy and Groggy (working titles) the rescue kittens. They will be in charge of naps and purrs around the meadery.
For now, however, they’re Greater Demons of Cuteness and Fluff.

Verhuis naar de nieuwe mederij // Move to the New Meadery

Het is zover! Alle papierwerk dat nodig was voor de ingebruikname van de nieuwe mederij is ingediend en goedgekeurd. De douanediensten van regio Hasselt waanorder we nu ressorteren hebben de boel met warpspeed afgehandeld. Waarvoor vanzelfsprekend onze eeuwige dank. We kunnen dus vanaf nu beginnen brouwen op de nieuwe locatie in Schilde. (Enfin, wanneer we terug zijn uit vakantie, uiteraard.)

Hieronder vind je een galerij met de transformatie van standaard garage naar mederij. 

It has happened! All the paperwork and red tape necessary for the inauguration of the new meadery has been filed and approved. De excise and customs agents of the Hasselt branch under wich we ressort as of now have handeld our case with warp speed. For wich they receive our undying gratitude, of course.  As of now we can start making mead at the new location in Schilde. (When we’re back from our vacation, that is.)

The gallery above shows the transition from rank and file garage to meadery.

The Blacksmith’s Meadery
Blacksmith VOF
Frans Messingstraat 10
2100 Antwerpen

BTW: BE0665.759.597
info@blacksmithsmead.be
www.blacksmithsmead.be