fbpx

Even voorstellen

The Blacksmith's Meadery

The Blacksmith’s Meadery is een ambachtelijke mederij uit Schilde bij Antwerpen. 

We zijn ooit (zoals zovele andere craft breweries) begonnen als hobbyist. Wat we niet verwacht hadden is dat de hobby zo snel uit de hand zou lopen. In 2016 werd de stap om een eigen bedrijf op te richten dan ook gezet. 
Mede is nog steeds een nicheproduct maar elk jaar zien we de vraag ernaar met rasse schreden toenemen.  
Bij The Blacksmith’s Meadery gebruiken we enkel ingrediënten van een compromisloze kwaliteit. Dat vertaalt zich uiteraard ook in de kwaliteit van ons product. We hebben met onze medes dan ook al een aantal internationale prijzen in de wacht mogen slepen.

Omdat niet iedereen dezelfde zaken lekker vindt proberen we in de mederij voor elk wat wils te voorzien. Onze medes variëren van zware, massieve fruitbommen tot subtiele, droge klassieke medes. 

Dat het publiek onze producten weet te smaken toont zich in onze Untapp’d score. Momenteel bevindt The Blacksmith’s Meadery zich in de top 20 van de Belgische brouwerijen. (score van 3.91 op 28 maart 2022)

Wat produceert The Blacksmith’s Meadery nu eigenlijk?

Er bestaan verschillende soorten mede. Degenen waar we bij The Blacksmith’s Meadery voornamelijk op focussen zijn:

    • klassieke mede (honing, water, gist)
    • melomel (honing, vruchten, water, gist)
    • metheglyn (honing, kruiden/specerijen,  water, gist)
    • pyment en cyser (resp. druivensap of appelsap, honing, gist)
    • braggot (honing, mout, water gist) -> deze mede lijkt erg op bier, en wordt ook vaak zo verkocht. Nochtans is er een hemelsbreed verschil in het productieproces van beide dranken…

Bij The Blacksmith’s Meadery proberen we voor ieder wat wils te voorzien. Van zware, zwoele, zoete dessertmedes tot droge fruitmedes.

Wij houden niet van het afsnijden van bochten om sneller tot een resultaat te komen. Medes van The Blacksmith’s Meadery hebben rustig de tijd gekregen om uit te gisten en te rijpen. We gebruiken enkel honing uit de EU. Dankzij de strenge regels en controles die daarop gelden ben je altijd zeker dat onze medes gemaakt zijn met natuurhoning en dat sjoemelhoning zoals we die in Azië en de USA wel eens tegenkomen in geen velden of wegen te bekennen zijn.

Er worden geen chemische additieven voor smaak- of kleurcorrectie gebruikt. Het enige dat we aan onze medes toevoegen is een kleine dosis sulfiet (minder dan de helft dan wat je in commerciële wijnen aantreft) om ze een optimale bescherming te bieden tegen oxidatie en onbedoelde hergisting in de fles.

The Blacksmith’s Meadery
Blacksmith VOF
Molenbeemd 3
2970 Schilde

BTW: BE0665.759.597
info@blacksmithsmead.be
www.blacksmithsmead.be