Nog even geduld en dan heeft The Blacksmith’s Grand Reserve een jaar op vat gerijpt. Op 5 februari is het zover: we pompen die dag The Blacksmith’s Grand Reserve via de filter over naar het bottelvat. Met wat geluk krijgen we hem die dag ook nog gebotteld.
Het vat waar deze mede een jaar lang op heeft mogen rusten is er eentje van de Girvan Distillery (Hendrick’s Gin, Grant’s, Clan MacGregor). Zij hebben er hun grain whisky op laten rijpen. Het jaartje op eik heeft ervoor gezorgd dat de Grand Reserve een beetje tannines en vanilline heeft opgepikt en een beetje ‘boozier’ geworden is. Als alles goed gaat zijn de flessen (een 360-tal in totaal, waarschijnlijk, maar we hopen op 365, uiteraard) eind februari beschikbaar.
Sanguis Imperatoris
Om jullie in tussentijd een beetje kalm te houden brengen we deze maand nog de Sanguis Imperatoris uit. Deze mede werd gemaakt op basis van appel-perensap met een absolute shitload aan zwarte bessen. Voeg aan dit mentale plaatje nog Thatitiaanse vanille en een ERG aromatische kastanjehoning aan toe en je krijgt een idee van wat Sanguis Imperatoris sraks te bieden zal hebben…
Only a little longer now and The Blacksmith’s Grand Reserve will have been maturing a year on a barrel. On February 5th we’ll be pumping The Blacksmith’s Grand Reserve via our filter into the bottling vessel. with a bit of luck we’ll be able to bottle it the same day.
The barrel that this mead called home for a year now, was previously in use by the Girvan Distillery (Hendrick’s Gin, Grant’s, Clan MacGregor). They used it to age their grain whiskey. The maturation process made the Grand Reserve pick up some tannins and vanillin.
Sanguis Imperatoris
To keep you guys occupied in the meantime we’ll be releasing Sanguis Imperatoris this month. Picture this: the mead was made using apple- and pear juice and an absolute shitload of black currants. Add Tahitian vanilla and a VERY aromatic chestnut honey to that image and you’ll get the picture of what Sanguis Imperatoris will be bringing to the table.