fbpx

Rampspoed in de brouwerij.

Zoals gisteren aangekondigd hebben we gisteravond twee projecten van de backburner gehaald. Een groot vat van 120 liter werd overgepompt naar twee ‘kleine’ vaten van 60 liter. Het was de bedoeling om een aardbeien- en een kersenmede af te werken. Tot dusver geen problemen. De mede werd in een mum van tijd overgepompt met onze trouwe hogedebietpomp. De tincturen werden toegevoegd en het rijpen kon beginnen.

De vaten waren op voorhand, zoals het hoort, gedesinfecteerd en gecheckt op beschadigingen die voor potentiële problemen zouden kunnen zorgen. Geen vuiltje aan de lucht.

mede pre-disaster
Mede in de vaten. Everybody Happy.

Blacksmith: 0 – Voorouders: 1

Tot vandaag, 27 juli 2017, ik om 12:57 u. een WhatsApp berichtje krijg van the Blacksmith’s wife met als kernboodschap: “er is iets gebeurd in de brouwerij… ze staat blank met een mede.”

Dat is voldoende om de maag tot in de schoenen te voelen zakken. de foto’s die erop volgden deden niet veel om de – vanuit anatomisch oogpunt – duidelijk precaire situatie waarin ik me bevond te verlichten.

Kennelijk is en afsluiting die ik nochtans de avond voordien grondig gecontroleerd had, gaan lekken. Druppel na druppel is de mede dus uit het vat gelekt en op de grond terecht gekomen.

Ik zou nu gewoon de mede kunnen opdweilen en terug in het vat mikken om zo een heel speciaal brouwproces (free range, of zo?) te kunnen claimen en hem waanzinnig duur te verkopen.
Voor alle veiligheid echter zullen we het toch maar als een gigantische Ancestor’s Cut beschouwen en onze voorouders een gigantisch feestje laten bouwen met 60 liter prima kersenmede.

post disaster
Kersenmede uit het vat ontsnapt. Blacksmith vs. Ancestors: 0-1
R.I.P. Cherrynomusch Bosch 2017. You will be missed. *Bleit*