fbpx

Blacksmith’s Meadery stelt voor: Cherrynomus Bosch

Vorige vrijdag hebben we de kersenmede op fles gezet. We hebben hem Cherrynomus Bosch gedoopt. Uiteraard een verwijzing naar Hiëronymus Bosch, de 15de-eeuwse Zuid-Nederlandse schilder. Hij is voornamelijk bekend voor de bizarre taferelen die hij schilderde. Een van zijn schilderijen is afgebeeld op het etiket. Het gaat hier om Het Narrenschip. Midden op de afbeelding, tussen pater en non, zie je een schaal kersen staan.

Cherrynomus Bosch
Het Narrenschip door Hiëronimus Bosch

Cherrynomus Bosch: de proefnotities:

We hebben na de gisting nog een beetje honing toegevoegd. Waarom?Omdat de originele basismede alle suiker vergist had en daardoor dus beendroog geworden was. Deze toevoeging vertaalt zich in een subtiele hint van honing. Deze nestelt zich naadloos binnen het diepe kersenaroma. De kleur van de mede is robijnrood. Zijn smaak is heerlijk zoet maar zonder plakkerig te worden. Uiteraard zit er een meer dan behoorlijke dosis kers in. Deels vanwege de hoeveelheid kersen die werden toegevoegd. Maar ook omdat de kersenpitten mee het vat zijn ingegaan. Zo krijgen de kersensmaak -en ook het aroma- extra diepte.

Cherrynomus heeft een stevige bite, in tegenstelling tot vele andere kersenmedes. Gewoonlijk zitten die rond de 6 à 8 % abv, maar Cherrynomus heeft een abv van 12%.

cherrynomus bosch: etikettentest
… een etikettentest. De definitieve plek van de etiketten zal iets hoger op de fles zijn.