fbpx

Quality Control. (Ofte: even aan je eigen mede zitten)

…of wat een brouwer lijden kan. Af en toe moet er geproefd worden. Momenteel hebben we vier verschillende medes die zo goed als bottelklaar zijn. De Sanguis Burgundiae, de Cherrynomus Bosch, de Carolus Terminatorius* en experiment #1611a**. Aan mij en mijn eega dus de zware taak om aan quality control te doen voor ze op fles gaan.

Proefglaasjes Quality Control 170118
vlnr: Cherrynomus Bosch, Experiment#1611a, Carolus Terminatorius en Sanguis Burgundiae.

Proeven.

Van proeven word ik altijd een beetje vrolijk. Je komt na weken (in sommige gevallen zelfs maanden) te weten hoe je brouwsel uiteindelijk is uitgedraaid. Eventuele foutjes in het smaakprofiel kunnen aan de oppervlakte komen. In de meeste gevallen zijn die zonder al te veel problemen recht te zetten. In de quality control sessie van vandaag zijn er geen probleempjes aan het licht gekomen. We zijn voor drie medes GO voor botteling. De Carolus Terminatorius moet nog even verder rijpen, wat geheel in lijn met de verwachtingen ligt.

Binnenkort in de webshop dus 3 nieuwe items, waarvan er eentje zeer limited edition zal zijn. Van Experiment #1611a bestaat maar 5 liter (hey, het blijft een experimentele batch, natuurlijk).

*De Carolus Terminatorius heeft een uitgesproken bierprofiel, maar is nog steeds een mede.

**Experiment #1611a is een koffiemede. De oorspronkelijke mede werd geïnfuseerd met mokkabonen om tot een verassend resultaat te komen. Later meer.