fbpx

Deze week: Bottelweek.

Vandaag is het busje van Post NL gepasseerd. Dat is goed nieuws want er zaten verschillende pakketten op die we dringend nodig hadden. Het nieuwe thuis voor de Carolus Terminatorius  en voor de Sanguis Burgundiae is gearriveerd. Volgende week is dus BOTTELWEEK!

B-day (‘t zal eerder een B-weekend worden, vrees ik) zal beginnen met de Carolus Terminatorius. Van deze trippel style braggot zullen binnen een week of 8 zo’n 180 flesjes beschikbaar zijn. Pas na 8 weken, want hij moet nog hergisten op fles. Eens Carolus op fles staat en de nodige CO2 ontwikkelt, kunnen we beginnen aan de Sanguis Burgundiae. Hiervan zullen in totaal zo’n 144 flessen beschikbaar zijn. Een (behoorlijk) deel daarvan is echter al gereserveerd.

Label SanBur2016

Out with the old, in with the new

Als alles effectief op fles zit, komt er 180 liter productieruimte vrij. Het is te zeggen; 360 liter, maar we moeten altijd een vat leeg opzij houden voor het overhevelen. Anders blijft de mede op het gistsediment zitten en dat is niet bevorderlijk voor de smaak. Next up: 60 liter Shiver me Timbers en 120 liter traditionele mede.

Label Timbers