fbpx

Coffeamel “Experiment #1116a” gebotteld!

Experiment #1116a is op fles geraakt. Deze coffeamel is een van de meer gewaagdere experimenten die we al ondernamen. Ik moet bekennen dat ik er zelf redelijk tuk op ben. Hij heeft een prachtige, amberbruine kleur die zeker in de 375 ml flesjes een feest voor het oog is.

Er zijn vanwege de experimentele aard van deze batch maar 10 (genummerde) flesjes beschikbaar. (nvdr: Op het moment van publicatie nog 8. De 75 cl was reeds besteld en er is ok al een 37.5 cl flesje verdwenen. Snel zijn is dus de boodschap als je wil proeven 🙂 )

coffeamel gebotteld

Proefnotities Coffeamel “Experiment #1116a”

De combinatie honing-koffie lijkt op het eerste zicht een beetje vreemd maar ik ben er al langer een fan van. Met dank overigens aan de vroegere Jacqmotte koffiebars waar ik de Morning Glow leerde kennen. Een koffie met… juist. Honing.
Omdat we Experiment #1116a bewust een beetje zoeter gehouden hebben dan onze gewoonlijke medes krijg je de indruk van een likeur met een subtiel koffiearoma. Het is dus zeker niet zo dat de koffie erg overheerst. Precies omdat de mede zoeter gehouden werd (en niet werd bijgezoet na de gisting) ligt het alcoholpercentage rond de 10% abv.