fbpx

The Blacksmith’s Reserve en Shiver me Timbers bijna klaar…

Nog even en The Blacksmith’s Reserve en de Shiver me Timbers zijn klaar. Ze hebben beide al een eerste overheveling gehad. Nu zitten ze in de laatste rechte lijn wat de gisting betreft. Het wordt dus stilaan tijd om aan de flessen te beginnen denken. Een behoorlijk deel van de Reserve is al gereserveerd en krijgt een eigen etiket. Het overige deel krijgt een nieuw label. Hierop zullen de wapenschilden van de mensen die al van het begin bij de mederij betrokken zijn (voornamelijk als proefkonijnen) prominent gefeatured worden.

Label The BLacksmith's Reserve

Smaakprofielen

Zowel de Shiver me Timbers als The Blacksmith’s Reserve zullen halfzoete medes zijn. De Reserve is een traditionele mede, dus enkel (véél) honing, water en een speciaal geselecteerde gist. Verder wordt er niets aan toegevoegd. Het zou kunnen (lees: het is méér dan waarschijnlijk) dat we hem na de gisting nog even op eik leggen. Dat zal een nog intensere smaakbeleving opleveren.
De Shiver me Timbers is een capsicumel. Onder capsicumel verstaan we een metheglin waaraan een scherpe peper wordt toegevoegd. Het is uiteraard niet de bedoeling om een soort tabasco als resultaat te krijgen. We halen de pepers er weer uit als de mede bij de afdronk een aangename warme gloed achterlaat ter hoogte van de huig. Verder wordt aan deze piratenmede ook nog een specerijentinctuur toegevoegd. Deze tinctuur wordt niet gemaakt met pure alcohol, maar -hoe kan het anders- met bruine rum. Aaaaarrrr.