fbpx

Poetsen. Cleanliness and Godliness and such…

Na elk groot manoeuvre wordt de brouwerij stevig onder handen genomen. De vaten worden dan volledig schoongemaakt en daardoor is de productievloer even helemaal vrij. Tijd om de borstel en stofzuiger boven, ehm beneden te halen. Het is niet glamoureus, het is niet mijn favoriete tijdverdrijf maar het is noodzakelijk. “Cleanliness is next to Godliness” is een motto dat zeker steekhoudt als je met voedingswaren bezig bent. Poetsen, dus. Zeer regelmatig wordt de kelder dus van boven tot onder geschrobd (ja, ook onder de kasten).

poetsen 20170208poetsen 20170208

Poetsen & desinfecteren: veiligheid boven alles.

De oplettende toeschouwer zal vast al wel hebben opgemerkt dat we in de brouwerij de nodige desinfectanten* hebben staan. Zo is er uiteraard de alcogel voor de handen, maar ook een spray voor het materiaal en poetsmiddel voor de oppervlaktes. De grond wordt gestofzuigd (yep. In de kelder. Stofzuigen…) en vervolgens geschuurd met bleekwater. Er wordt af en toe wel eens iets gemorst bij sampelen of overpompen en we kunnen absoluut geen schimmels of wilde gisten hebben. We runnen een mederij, geen lambic stekerij. Om de ontwikkeling van leven op de vloer tegen te gaan wordt ook die dus regelmatig gedesinfecteerd.

*om redenen die er verder niet toe doen maar die voor degenen die mij kennen duidelijk zullen zijn, weiger ik het over ontsmetten te hebben. (Was getekend: Gert Smet, The Blacksmith)