fbpx

Bottelen: 10 bottles of mead the wall…

…take an empty one, fill it up: eleven bottles of mead on the wall.

Gisteren en vandaag is er als een gek gewerkt in de brouwerij. we moesten 60 liter Carolus Terminatorius en 120 liter Sanguis Burgundiae bottelen. In het verleden zou dat een Herculeaanse taak geweest zijn maar tegenwoordig hebben we een flessenvuller die met een vacuüm werkt. Dat maakt het vullen van de flessen veel makkelijker en vooral een pak minder messy.

Bottelen als een baas.

In minder dan 24 uur tijd hebben we 180 flesjes braggot en 150 flessen Melomel behandeld. De kelder staat dus zo goed als vol. Nu moeten de etiketten er nog op. Daarna moeten de wijnflessen nog hun capsule krijgen om de kurk te beschermen.

We zullen de stock een beetje moeten herinrichten. Na nog zo’n bottelsessie – en die komt er binnen een week of acht alweer aan- barst de stock uit zijn voegen. De rekken waren toch al enige tijd aan vervanging toe dus we gaan kijken voor spul met diepere schappen. We gaan ze ook een beetje dichter op mekaar monteren zodat we een verdiep kunnen winnen voor de wijnflessen en drie verdiepen voor de bierflesjes.

Bottelen 20170207-08
een deeltje van de botteling van vandaag en gisteren.