fbpx

Productie van twee nieuwe medes

Na de botteling frenzy van de afgelopen dagen hebben we gisteren de vrijgekomen brouwcapaciteit benut door twee nieuwe medes in productie te nemen.

nieuwe mede in productie 20170209

Variëteiten in productie

In het grote vat (120 liter) wordt The Blacksmith’s Reserve gebrouwen. Dit wordt een traditional mead. Het is niet onmogelijk dat we hem na de primaire gisting nog even op eik leggen. In het kleinere van (60 liter) hebben we de productie van Shiver me Timbers opgestart. Hiervan werd al een experimentele 5 liter batch gebrouwen die al de deur uit was voor ik hem goed en wel op fles kon zetten. Het gaat om een metheglin waaraan tijdens de rijping chilipepers worden toegevoegd. Dit soort mede wordt ook wel een capsicumel genoemd. Naast de pepers wordt de mede ook gefortifieerd. Dat wil zeggen dat we er net zoals bij porto of sherry nog een brandewijn aan toevoegen. Omdat het hier om “Ye Olde Buccaneer’s Mead” gaat zullen we er uiteraard rum in mixen.

Resultaat van de botteling van 8 februari

Op onderstaande foto zie je het resultaat van de botteling van woensdag. In de fles zit Sanguis Burgundiae. Het is een bosvruchten Melomel met een prachtige rode schijn en kristalhelder. De smaak is eerder zoet met een enorme smak bosvruchten. De fles moet uiteraard nog worden voorzien van een etiket en de capsule om de nek. Dit is dus écht een sneak preview 🙂

procutie 20170207
Sanguis Burgundiae.