Vandaag hebben we -eindelijk- Lynn’s Christmas Mead 2020 kunnen bottlen. Het recept is helemaal hetzelfde als dat van vorig jaar. Je gaat er hints van zuidvruchten, kaneel, kruidnagel en zelfs speculaas in terugvinden. Het enige dat veranderd is, is welleuh… het alcoholpercentage. De vorige editie zat op 12% abv, de huidige doet het drie percent beter. 15% abv, dus: opgepast. Een en ander is het gevolg van de Grand Reserve -de basismede voor LCM- die qua honing serieus werd geupgraded.
Op 7 december laten we hem los in de webshop. Tot die tijd hebben de mensen die zich vooringeschreven hebben de tijd om hun reservatie te finaliseren.
Bij de weg: Het is mogelijk dat er zich een klein laagje bezinksel vormt in de fles. We hebben de zuidvructen en specerijen in een zak in het rijpingsvat gehangen.
Today we -finally- bottled Lynn’s Christmas Mead 2020. The recipe is entirely the same as last year. Yo’ll find hints of dried fruit, cinamon, cloves and even speculaas (gingerbread, but not quite). The onlybthing that got changed is the percentage ABV. Last edition had 12% abv, the current one does 3% better. So 15% ABV. Beware. This and that is the consequence ofthe Grand Reserve -the base mead for LCM- that got upgraded with quite some extra honey.
On Devcember 7the we’ll release itin the webshop. Until then the people that pre-registered for LCM have the chance to finalize their reservation.
By the way: It is possible a thin layer of sediment will form in the bottle. We hung the bag containing the dried fruits and spices in the aging vessel.