Een vat, een vat, een vat!

Vandaag is -na de nodige moeilijkheden- ons Heaven Hill vat geariveerd. 53 gallon -of iets over 200 liter- bourbonny goodness. De geur is alleszins geweldig. 
Tot zover het goede nieuws. Het sechte nieuws is dat fans van Original Sin een beetje langer op hun favoriete mede zullen moeten wachten… Hij gaat binnenkort namelijk een tijdje op het voornoemde vat slapen. In plaats van vloeibare appelbollen worden het dus bourbon infused vloeibare appelbollen. Woot!!

Het gaat trouwens niet zo lang duren voor de mede in kwestie in het vat verdwijnt… De gist vliegt als een bezetene door de beschikbare suikers heen. Original Sin v. 2.0 is drie dagen geleden opgestart (met een O.G. van 1.150 voor de mede nerds) en heeft al 1/3 van de suiker in alcohol omgezet. 

Oh en trouwens… Kennelijk ligt er een Belgian Owl vat in het verschiet… *ZUCHT* Ik ben net aan de slag in de nieuwe coole grote mederij en ze wordt alweer te klein… 

Today our -long awaited- Heaven Hill barrel arrived. 53 Gallons of bourbonny goodness. The smell of it is amazing. So far for the good news. On to the bad news, then. The Fans of Original Sin will have to wait a while longer before their mead gets released. It will take a nap in the aforementioned barrel. So in stead of liquid Apfelstrudel it will be Bourbon infused liquid Apfelstrudel. WOOT!!

It won’t be long, by the way, before the mead gets transferred to the barrel. The yeast is racing trough the available sugars. We started this batch only 3 days ago (at an O.G. of 1.150 for you mead nerds) and already 1/3 of the sugars is gone.