fbpx

Insane Bottlemania! Fun and games in the meadery.

De afgelopen paar dagen was het complete waanzin in de mederij. We hebben onze lading flessen aangekregen (1050 om precies te zijn) en we zijn dus meteen in botlle-overdrive gegaan. Dat was ook wel nodig want met al die dozen flessen op de productievloer werd het erg lastig werken.

Ondertussen zijn er zo’n 800 flessen gebotteld en staan en nog een paar honderd liter mede te wachten. Kriek Mythology en Fade to Black zijn terug beschikbaar, net als Sanguis Nobilis Plus Ultra. Een andere mede die ondertussen gebotted werd is Collab #2: The Clocksmith. Dit is een droge traditional die we samen met Arne van Clockwork Bee Mead hebben gemaakt. Hij werd vergist op een eiken vat waar eerst Heaven Hill Bourbon, Belgian Owl Whisky en tenslotte Schuppen Boer Trippel (brouwerij Het Nest) hebben opgelegen.

Binnenkort komt ook Aqua Diabolica terug -de mede is klaar, maar daar heb ik andere flessen voor nodig.

Een nieuwigheid die zich aan de horizon begint af te tekenen is The Blacksmith’s Grand Reserve Barrel Aged Edition. Deze mede is ook klaar, maar mag nog net iets langer op het Girvan whiskyvat blijven liggen.

The last few days we experienced complete madness in the meadery. OUr shipment of bottles arrived (1050 in total) and we went into bottling overdrive immediately. Out of necessity, mostly, because all those boxes were occupying prrrrreciouss production space.

We’ve filled about 800 bottles and several hundereds of liters are still waiting. Kriek Mythology, Fade to Black and Sanguis Nobilis Plus Ultra are available again. another mead that got bottles is Collab #2: The Clocksmith. This one is a dry traditional we made together with Arne (Clockwork Bee Mead). It was fermented in an oak barrel that previously held Heaven Hill Bourbon, Belgian Owl Whisky and Schuppen Boer Trippel.

Soon Aqua Diabolica too will be available again. The mead is ready, but I need another typeof bottle for that one.

A novelty looming on the horizon is The Blacksmith’s Grand Reserve Barrel Aged Edition. This mead too is ready, but we’re going to leave it on the Girvan whisky barrel just a wee bit longer.