Bottles and closures and fruitjuice, oh my!

Het is de afgelopen dagen serieus druk geweest in de mederij. We zijn -eindelijk- aan onze flessen geraakt. er gaat dus een en ander gebotteld worden dit weekend. Verder heeft D’Upigny vandaag 252 liter appel- en appel-perensap komen binnegooien.  Wat we daar mee gaan doen? Stay tuned.

Ondertussen is de Original Sin V.2.0 beschikbaar. Net als de vorige editie werd deze cyser gebrouwen op basis van biologisch appelsap van o.a. Reine des Etoiles, Joseph Mulsh, Golden Delicious, Belle de Boskoop en Jonathan appels. We hebben er deze keer geen kaneel en bruine suiker aan toegevoegd, maar de mede een paar maanden op een Heaven Hill Bourbonvat laten rijpen. Oooooh BOY!! De vanilletoets en hints van tropisch en gedroogd fruit die door het vat werden afgegeven zijn perfect geblend met de appelmede en het resultaat is iets geworden waar we bijzonder trots op zijn. Meer informatie over de smaakbeleving vind je op de productpagina. 

Wel een beetje voorzichtig zijn als je hem degusteert. Je voelt het niet meteen maar hij besluipt je een beetje. Met zijn abv van 16% is het een stevig beestje…

It’s been really busy at the Meadery these last few days. Our bottles have arrived. Quite some mead is going to get bottled this weekend. D’Upigny also brought in 252 litres of apple and apple-pear juice today.  What are we going to do with that? Stay tuned.

Meanwhile, our Original Sin V.2.0 is available. Just like the previous edition, this cyser was made with organic apple juice from, among others, Reine des Etoiles, Joseph Mulsh, Golden Delicious, Belle de Boskoop and Jonathan appels. We didn’t add cinnamon and brown sugar this time, but let the mead age on a Heaven Hill Bourbon barrel for a few months. Oooooh BOY!! The vanilla notes and hints of tropical and dried fruit released by the barrel perfectly blended with the apple mead and the result has become something we are particularly proud of. More information about the taste experience can be found on the product page.

Be a wee bit careful when you drink it. You won’t feel it right away, but it sneaks up on you. Because of its abv of 16%, it is quite a heavy hitter…