Update

Even een snelle update: zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt zijn de Sanguis Imperatoris, de Sanguis Regis en de Cherrynomus Bosch toegevoegd aan de productenpagina. Ze zijn vanaf nu dus ook online te bestellen.

We hebben de lang geanticipeerde cocktailpagina aangemaakt. Je vindt hem bovenaan tussen de links in het menu. Voor elke nieuwe mede die uitkomt zullen we één à twee cocktailrecepten ontwikkelen.

Yule Mead en The Blacksmith’s Grand Reserve

De twee laatste medes die nog op vat zitten (naast onze braggots) komen stilaan aan de finish. The Blacksmith’s Grand Reserve wordt ten laatste op 14 november gebotteld en is dus te verkrijgen voor de feestdagen.

De Yule Mead* zal nog veel eerder op fles staan. De flesjes (we bottelen deze mede op 37.5cl flesjes) zijn ondertussen aangekomen en de specerijen en zuidvruchten hebben voldoende getrokken (sinds mijn terugkeer van de Mazer Cup in Denver op 20 maart). Zij zullen begin volgende week worden toegevoegd. Inwerken, filteren, bottelen, KLAAR. We vermoeden dat dit begin oktober in orde zal zijn.

*Onze Yule Mead is een bochet. Dit is een mede waarvan de honing gecarameliseerd werd. Er worden abrikozen, pruimen, dadels, vijgen, sinaasappelzest, kaneel, kruidnagel, allspice en een heel klein beetje steranijs aan toegevoegd. Yule met een grote Y, dus.

Monoflorale frambozenhoning traditional

Gisteren zat er in de post een kilo Portugese frambozenhoning. We spelen al langer met de idee om een frambozenhoning traditional te fabriceren. Frambozenhoning is ongeloofelijk delicaat van smaak, met een erg fijne friszurige noot. Het nadeel is dat hij ‘nogal stevig’ geprijsd is. Voor we dus 40-60 kilo van het goedje in een vat water flikkeren, willen we eerst een testje op kleine -en economisch meer verantwoorde- schaal doen. Binnenkort dus. In een mederij bij jou in de buurt: 4 liter frambozen traditional.

So. A quick update. As you may have noticed, our Sanguis ImperatorisSanguis Regis and Cherrynomus Bosch have been added to the product page. As of now they can be ordered trough our webshop.

We’ve (finally) got around to create the long anticipated cocktails page. You’ll find it in the links in the top menu. For every mead we aim to develop one or two cocktail recipes.

Yule Mead and The Blacksmith’s Grand Reserve

The two last meads of the present batches still in the fermentation stage (apart from the braggots) are finishing up. The Blacksmith’s Grand Reserve will be bottled before November 14th and should be available for the holidays.

Our Yule Mead* will be bottled a lot sooner.  The bottles (37.5 cl) have arrived and the spices and dried fruits have steeped long enough (from my return from Mazer Cup in March). Later next week they’ll be added to the mead. Add, filter, bottle, BAM! Yule Mead. I expect this to happen early October.

*Our Yule Mead is a bochet. Bochets are meads made with caramelized honey. We added Apricots, dates, plums, figs, orange zest, cinamon, cloves, allspice and  the tiniest bit of star anise. Yule with a capital Y, it would seem.

Monofloral raspberry honey traditional

Yesterday I received a kilo of raw Portugese raspberry honey in the mail. I’ve been playong with the idea of creating a raspberry traditional for quite some time now. Raspberry honey is very delicate with a delicious tart note to it. The only drawback is that it is -ehm- ‘rather expensive’. Before we start chucking 40-60 kilos of the stuff in a vat of water we’d like to do a small scale -and economically more responsible- batch. So. Soon, in a meadery near you: A 1 gallon batch of raspberry honey traditional.