Cocktails? Cocktails. COCKTAILS!!

Silent night owl

Voeg in met ijs gevulde een shaker aan 2 delen ice coffee een deel Yule Mead en een deel whisky* of bourbon toe. Giet er naar smaak een beetje maple syrup bij en shake stevig door. Giet door een strainer in een tumbler of een double rocks glas. Als alles goed gaat, krijg je een mooi schuimlaagje bovenop.
*Gebruik best geen te geturfde whisky.

Add in an ice filled shaker one part Yule Mead and one part whisky* or bourbon to to 2 parts ice coffee. add a bit of maple syrup to taste and shake vigorously. Pour trough a strainer in a tumbler or a double rocks glass. If all goes well, you should get a nice layer of foam on top.
*Don’t use whisky that’s too peated.

Silent Night Owl


Old Saint-Nick-olas

Als je zin hebt in een kerstig digestief kan je aan twee delen Yule Mead één deel kruidige likeur toevoegen. Voor deze cocktail kunnen we de Liqueur de Saint-Nicolas van brouwerij Verhofstede zeer warm aanbevelen. Werk af met een takje rozemarijn.

If you fancy a christmassy digestif: add one part spicy liqueur to one part Yule Mead. For the liqueur we can wholeheartedly recomend the Liqueur de Saint-Nicolas by brouwerij Verhofstede. Any other sweet liqueur with hints of cinamon, clove, nutmeg, … will do of course. Finish by adding a small sprig of rosemary.

Ho-ho-holy martini

Dankzij zijn kruidige karakter kan je de Yule Mead een beetje behandelen als een redelijk droge vermouth. Wat doen we met een vermouth? Martini’s maken, natuurlijk… Doe naar smaak een beetje Yule Mead in een gekoeld mixing glas. Voeg er 7 cl gin aan toe (gebruik een gin met behoorlijk wat citrus in de botanicals (bijvoorbeeld een Botanic Premium, een Tanqueray 10 of een geweldige Belgische gin: Belgin Fresh Citrus) en roer. Hoe meer Yule Mead, hoe ‘natter’ de martini wordt. Transfer naar een martiniglas en werk af met een slietje sinaasappelzest.

Thanks to it’s spicy character you can treat our Yule Mead as a fairly dry vermouth. What do we do with vermouths? Why, make martinis, of course…
Pour a bit (ad libitum) of Yule Mead in a chilled mixing glass, add 7 cl of gin (use a gin with a firm citrus base in the botanicals, such as a Botanic Premium, a Tanqueray 10 or this wonderful Belgian gin: Belgin Fresh Citrus) and stir. The more Yule Mead you add, the ‘wetter’ the martini will be. Transfer to a martini glass and add a sliver of orange zest.

nfd

Cherry Old Fashioned

Doe een schijfje sinaasappel (met schil), enkele ontpitte kersen en een theelepeltje rietsuiker in een Old Fashioned glas en stamp een beetje fijn met een cocktailstamper (je hoeft er geen moes van te maken. Het sap wat laten vrijkomen is genoeg). Doe er een paar ijsblokjes bij en vul het glas half om half met Cherrynomus Bosch en een goede Bourbon (mijn persoonlijke favoriet voor deze cocktail is Makers Mark). Je kan er ook altijd wat bruiswater bijdoen als je de cocktail te sterk vindt.

Add a sliver of orange, some cherries (pit removed!) and a small teaspoe,n of cane sugar to an Old Fashioned glass. Muddle. You don’t have to turn the fruits into a paste. Liberating the juices will do just fine. Add a few ice cubes and fill the glass half with Cherrynomus Bosch, half with a good Bourbon (My personal favorite for this cocktail would be Makers Mark). If this cocktail is too strong for you, you can always add some soda water.

Kir Impérial

Vul een champagne coupe of flûte half met gekoelde Sanguis Imperatoris en vul bij met gekoelde, zoete* schuimwijn. Een Semi Secco Cava of Prosecco is perfect. Voor echte zoetekauwen kan je ook eenAsti gebruiken.

*Sanguis Imperatoris is redelijk droog. Mensen die absoluut niét van zoet houden gebruiken een brut schuimwijn.

Fill half a champagne coupe or flute with chilled Sanguis Imperatoris and top of with a chilled, sweet* sparkling wine. A Semi Secco Cava or Prosecco would be perfect. For those who really like it sweet, you could also use an Asti.

*Sanguis Imperatoris is rather dry. If you don’t like sweet drinks it is perfectly fine to cheat and use a brut sparkling wine.

Regal Sidecar

Doe in een martiniglas 5 cl. Sanguis Regis, 5 cl Triple Sec en een paar druppels citroensap. Voeg een kruidige gin en eventueel wat druppels pruimenbitter (bv Fee Brothers plum bitters) toe naar smaak.

In a Martini glass pour 5 cc of Sanguis Regis, 5 cc of a Triple Sec and a few drops of lemon juice. Add a herbal or spicy gin and if, you are so inclined a few drops of plum bitters (e.g. Fee Brothers) to taste.

Royal Bramble

Vul een highball glas met een aantal ijsblokjes en overgiet met ongeveer 10 cl. Sanguis Regis. voeg zo’n 5 cl van je favoriete gin toe (wij gebruiken graag een gin met citrus botanicals, genre Tanqueray 10, Botanic Premium, Belgin Fresh Citrus, …) en maak af met limoen en als je het wat zoeter wil eventueel wat rietsuikersiroop naar smaak. Roer.

Fill a highball glass with some ice cubes and pour about 10 cc. of Sanguis Regis over them. Add about 5 cc. of your favorite gin (we like to use a citrussy gin like a Tanqueray 10, Botanic Premium, Belgin Fresh Citrus, …) and finish with some lime and cane sugar syrup to taste when you like it to be somewhat sweeter. Stir.

You’re not the Bosch of me

Vul een highball (of een collins) glas met ijsblokjes. Overgiet met 2 delen Cherrynomus Bosch, 1 deel vodka en een deel tripple sec. Werk af met limoen en limoensap naar smaak.

Add ice cubes to a highball( or collins) glass. Pour 2 parts Cherrynomus Bosch, 1 part vodka and 1 part tripple sec over them. Finish with lime and lime juice to taste.