fbpx

Shiver me Timbers heeft land in zicht

De Shiver me Timbers 2017 is voor de voorlaatste keer overgeheveld. Hij zit nu in het brand-spanking-nieuwe 60 liter lagervat. De gisting had de gewenste suiker – alcohol verhouding bereikt en de gist begon stilaan in te dommelen. Nu is het afwachten tot de basismede uitklaart alvorens we er de mojo aan kunnen toevoegen.

Shiver me Timbers naar het lagervat overgeheveld
Hmmm… Dat vat trekt rare bekken. Misschien de vacuümpomp toch iets minder enthousiast laten pompen…

Shiver me Timbers: Bring. The. Mojo!

Eerst wordt de mede gefilterd. Het is een redelijk volume, dus we gebruiken een vacuümfilter. Daarna voegen we de rum-specerijen tinctuur aan de mede toe. Tot slot krijgen een aantal chilipepers een zeemansgraf in het rijpingsvat.

Dan is het nog een paar weekjes wachten. Tijdens het bottelen wordt de Shiver me Timbers nog een laatste keer gefilterd. Kwestie van zeker geen slapende gistcellen mee in de fles te krijgen. En daarna… Yo Ho, Yo Ho, drink up me Harties! Aaaarrrr!