fbpx

Een gelukkig 2019 // Happy New Year

Bij het begin van dit nieuwe jaar horen natuurlijk een paar goede voornemens. Voor ons is dat niet anders. 2019 is -als alles gaat zoals gepland en Murphy zijn lelijke kop niet teveel laat zien- een jaar waarin er zich enkele veranderingen zullen voltrekken.

De belangrijkste verandering is dat we een schaalvergroting gaan doorvoeren. Onze medes beginnen meer en meer bekend te geraken en dat zien we ook aan de toenemende vraag. Dit jaar gaan we voor enkele medes overschakelen van 120 liter batches op 300 liter batches. Dat gaat de continuïteit van onze basismedes ten goede komen. In eerste instantie zullen voornamelijk de Sanguis serie en de Grand Reserve van de nieuwe vaten kunnen profiteren.

Het is uiteraard niet de bedoeling dat door de schaalvergroting de kwaliteit achteruit gaat. Daarom: voornemen nummer 2: We zullen zoals steeds als een moederkloek blijven waken over de kwaliteit van ons product. The Blacksmith’s Meadery volgt op de voet wat er zich in de medewereld afspeelt. Van nieuwe productietechnieken die de kwaliteit nog verder kunnen opdrijven tot onbekende ingrediënten die een interessante mede kunnen opleveren.

Voornemen #3: We gaan regelmatiger speciale edities uitbrengen. Er zitten een paar medes in de pijplijn die jullie ongetwijfeld gaan bekoren. De meesten hiervan gaan we uitbrengen op een kleinere fles (37.5 cl). Het zullen serieuze smaakbommen zijn die je niet zomaar even achterover slaat. Een grote fles zou misschien wat overkill zijn. (En ja, voor de absolute fans -you know who you are- bottelen we uiteraard een deel van de productie wel op grote fles.)

Zo. Dat was het zo ongeveer voor de eerste post van het nieuwe jaar. Ik moet nu drrrrringend terug naar mijn glas… champagne stijl mede van Northumberland Honey Co.

Nog één teaser misschien. Een van de medes die deze maand nog in productie gaat heet KlärObskyr. Wat er juist inzit hoor je later dan wel weer.

Original Sin: nog steeds cloudy, maar wat een smaak!
Original Sin: still cloudy, but what a flavour!

At the beginning of a new year there have to be some new year’s resolutions. 2019 is -if everything goes as planned and Murphy doesn’t rear his ugly head- a year of quite some changes.

The most important change is upscaling. Our meads are finding getting more and more known by the public, something we can easily see by the rising demand. This year some of our meads won’t be brewed in 120 liter batches, but rather in 300 liter. This will be the case for our base meads: the Sanguis series and the Grand Reserve.

Of course we’ll be maintaining our standard of quality. That’s resolution #2. Our standards will be guarded as by a mother hen The Blacksmith’s Meadery is constantly whatching and learning new techniques that evolve in the mead world. This guarantees a constant amelioration of our production process.

Resolution #3: We’ll be releasing special editions more regularly. There are a few meads in development as we type that will surely peak your interests. MOst of these meads will be released in small (37.5 cl) bottles rather than in the usual 75 cl. ones. They will be flavour bombs that won’t be easy drinkers. So bottling them in a 75 cl. might be overkill.

Right. That’s about it for this first post of the new year. Now I have urrrgently to return to my champagne style mead by Northumberland Honey Co.

Oh, all right… one more teaster. One of the meads that will be produced in January is the KlärObskyr. What will be in it, you’ll have to read in a later post.