fbpx

Dat het een druk weekend was. // It was a very busy weekend

Afgelopen weekend was het een drukte van belang in de mederij. Een tijdje geleden hebben we de Sanguis Imperatoris gebotteld maar er waren nog enkele medes die bijna klaar waren. Een kort overzicht.

  • Sanguis Regis (onze bramenmede) werd een eerste keer gefilterd en staat nu nog even verder af te rijpen.
  • Cherrynomus Bosch: Gefilterd (dus gistvrij nu)
  • Cherrynomus Bosch: 20 kg Taragana Kersen werden ontsapt en zijn aan de mede toegevoegd. (de kleur en geur zijn ongelooflijk nu)
  • Yule Mead: Onze kerstbochet werd in gang gezet. Hiervoor staan al een hele tijd de ingrediënten voor een plumpudding gereed. We maken er een maceraat van dat aan de mede wordt toegevoegd.
  • The Blacksmith’s Grand Reserve 2018: Ons paradepaard staat ook weer vrolijk te bubbelen in de brouwerij. In principe kunnen we binnen een maand of twee-drie filterern en dan kan hij nog een paar weken op eik liggen.
  • Incus: Onze populaire braggot heeft zijn dryhops gekregen. Net zoals de hoppen die meegekookt werden (zonder de honing, uiteraard) gebruiken we weer Citra en Mandarina Bavaria.

Ik heb het gisteren even uitgerekend. We hebben in de brouwerij momenteel een goeie 700 liter mede staan in verschillende stadia van afwerking. Als we terugkijken naar de beginperiode in 2017 toen yours truly nog spontaan begon te hyperventilleren omdat er (AAAAAH!!) 120 liter mede in productie was, kunnen we het niet helpen dat er een glimlach om onze lippen speelt. *grijns*

Cherrynomus Bosch vóór de toevoeging van de Taraganakersen
Cherrynomus Bosch before adding the Taragana cherries

Last weekend it was very busy at the Blacksmith’s Meadery. A while ago we bottled our Sanguis Imperatoris but there were still some other meads on the verge of being ready… A short overview.

  • Sanguis Regis (our blackberry mead) was filtered a first time. It will now mature for a few weeks.
  • Cherrynomus Bosch: Filtered (absolutely yeast free now)
  • Cherrynomus Bosch: 20 kg Taragana cherries got juiced and were added to the mead. (It’s color and aroma are beyond heavenly now.)
  • Yule Mead: Our Yule bochet was started. We’ve amassed the ingredients for a plumpudding. They will be made into a macerate which will be added to the mead once it’s done fermenting.
  • The Blacksmith’s Grand Reserve 2018: Our pride and joy is bubbeling along nicely in the brewery. If all goes according to plan, we’ll be filtering in about two to three months. After that it will be put on oak for several weeks.
  • Incus: Our popular braggot just had it’s dry hops added. Just like the hopps which were boiled (without the honey, of course) we’re using Citra and Mandarina BAvaria once again.

Yesterday I did the math. At the moment we’ve got about 700 liters of mead in varying stages of completion in the brewery. When I look back at our starting days in 2017 when yours truly spontaneously started to hyperventilate because there were (AAAAAAH!!) 120 liters of mead in production I can’t help but have a smile on my face. *grin*