Sanguis Regis: bramen toegevoegd.
Sanguis Regis: Blackberries added.

Gisteren hebben we de beoogde vergistingsgraad van onze Sanguis Regis of bramenmede bereikt. We hebben dan ook de bramen -die op zichzelf ook al aan het vergisten waren- toegevoegd. Eigenlijk hebben we dus een bramenwijn toegevoegd aan een mede. Hoe cool is dat? De Sanguis Regis mag nu nog een weekje settelen en dan gaan we hem een eerste keer filteren en twee dagen later nog een tweede keer. Tegen eind volgende week zou hij dan klaar moeten zijn om te bottelen. Het is een iets zoetere mede, in tegenstelling tot zijn broertje, Sanguis Imperatoris, die aan de droge kant gaat zijn. S. Imperatoris wordt deze of begin volgende week overigens nog ergens op fles gezet.

Sanguis Regis
Sanguis Regis. Non filtered, Not cleared. 

Yesterday the Sanguis Regis or blackberry mead reached it’s desired level of fermentation. We added the blackberries -who had been fermenting on their own- to the base mead. So actually we added blackberry wine to a mead. How cool is that? Sanguis Regis is now allowed to settle for a week or so and after that it will get filtered a first time. A few days later we’ll hit it with the filter a second time. Come next weekend, it should be ready to bottle. Sanguis Regis is a bit sweeter than it’s brother, Sanguis Imperatoris. That mead, by the way, will be bottled sometime this or next week.