Sanguis Burgundiae: Laatste overheveling
Sanguis Burgundiae: Last racking

//English translation below

De Sanguis Burgundiae is een laatste keer overgeheveld. Hij werd in één beweging ook gefilterd om de laatste zwevende deeltjes vruchtvlees nog uit suspensie te krijgen. Het resultaat is en redelijk gepolijste mede die nu nog even staat te bekomen in het bottelvat. Hij is prachtig van kleur geworden, qua smaak is het weer een beetje beter dan de vorige editie. Hij heeft meer diepgang is het smaakprofiel. De verhoudingen tussen de verschillende bessensoorten staan ook meer en meer op punt.
Deze week wordt hij op fles gezet, en begin volgende week verschijnt hij in de webshop.

Beetje schuimig… Dit werd net gestolen uit de filter
A bit foamy… This just got nicked from the filter

We transferred the Sanguis Burgundiae one last time. In the same transfer we filtered to eliminate the last floating particles out of suspension. The result is a lovely, polished mead that is coming to grips with it’s new state of being in the bottling vat. It’s color is just gorgeous and taste wise it’s again a step up from the last edition. There’s more depth to it. The balance between the different kinds of berry is nearing our idea of perfect.
Sanguis Burgundiae will be bottled this week and it will appear in the webshop early next week.

Filteren met een patroonfilter
Filtering with a cartridge filter