Sanguis Regis en Imperatoris

Gisteren hebben we het fruit aan de rijpende mede toegevoegd. Zoals we al eerder hebben uitgelegd voegen we het fruit over het algemeen pas toe nà de gisting. Als je het fruit tijdens de gisting toevoegt, verlies je een groot deel van het aroma. Er komen dan wel andere interessante smaken naar voor maar ik hou persoonlijk toch van een smak fruit in mijn drankje. De Sanguis Regis is verrijkt met een bootlading bramen, terwijl de Sanguis Imperatoris nu staat te rusten op een meer dan keizerlijke dosis zwarte bessen. Met een beetje geluk kunnen we binnen een week of twee al bottelen.

Kleurtjes

We hebben uiteraard van elke mede al een staaltje getest. De kleur ziet er in elk geval al geweldig uit. Nu nog wachten tot de deeltjes die in suspentie zitten precipiteren en dan begint deze mede aan zijn laatste reis. Van het rijpingsvat naar de fles.

De nieuwe medes zijn op fruit gezet. Vlnr: basis mede, bramen en zwarte bessen.

Een bericht gedeeld door Gert Smet (@gert_smet) op