Sanguis Burgundiae en Sanguis Nobilis in de laatste rechte lijn.

Onze twee volgende medes die zullen uitkomen zijn de Sanguis Burgundiae (bosvruchten) en Sanguis Nobilis (frambozen). Zoals bij de vorige iteraties, zal ook in deze nieuwe versie het gehalte aan fruit weer een pak zijn toegenomen. We werken nu met 60 kg fruit op 120 liter. Een en ander zorgt er uiteraard wel voor de de opbrengst van de vaten minder groot gaat zijn dan we gewend zijn. Het fruit neemt een nogal groot volume in. Vanavond ondergaat de S. Burgundiae zijn eerste filtering, morgen is het de beurt aan de S. Nobilis.

Na hun stabilisatie volgt een extra fruitinjectie en worden ze afgewerkt voor botteling. Als alles volgens plan verloopt zouden beide medes beschikbaar moeten zijn ruim vóór Quondam (weekend van 18 en 19 mei, zie ook bij evenementen).

Sanguis Burgundiae and Sanguis Nobilis almost done.

The two meads that will be released shortly are Sanguis Burgundiae (multi berry) and Sanguis Nobilis (raspberry). Just like the previous iterations we’ll be upping the fruit content quite a bit. These batches will sport 60 kgs of fruit per 120 liter bactch (or 132 lbs in a 32 gallon batch). Of course this reduces the yield of our vats somewhat. The fruit takes up quite a lot of volume. Tonight we’ll be putting S. Burgundiae trough it’s first round of filtering. S. Nobilis will follow suit tommorow.

After stabilizing we’ll add an extra fruit injection and they’ll be polished before botteling. If everything goes according to plan both meads should be available way before the weekend of Quondam (18 and 19 May)