Original Sin V1.0

Vrijdag werd de Original Sin een eerste keer gefilterd. We hebben hem eerst nog moeten behandelen met pectinase om de pictinesluier af te breken. Dit was noodzakelijk om de ontwikkeling van een onapetijtelijk (maar volkomen drinkbaar) sediment in de fles te vermijden. De cyser werd ook bijgezoet na de filtering. Hij werd vanaf het eerste ogenblik al gebrouwen met 100% biologisch appelsap, honing en Belgische kandijsuiker. De gisting heeft zoals gepland elke molecule vergistbare suiker omgezet waardoor de resulterende cyser erg droog was. Een beetje extra zoetheid kon dus geen kwaad. Er werd dus nog een dosis kandijsuiker en honing toegevoegd en nu is de Original Sin precies waar ik hem hebben wou. 1.015 S.G. voor de techneuten onder jullie.

Het etiket. Onder constructie
The label. WIP
Vlnr: Ongefilterd, ongefilterd + bijgezoet (benchtest), gefilterd, gefilterd + bijgezoet
Left to right: Unfiltered, unfiltered + backsweetened (benchtest), filtered, filtered + backsweetened

Last Friday the Original Sin got filtered a first time. We had to let is sit on pectinase for a while, since there was still a rather serious pectin haze. This would result in the precipitation of a not so tasty looking (but perfectly drinkable) sediment in the bottle. The cyser has been backsweetened post filtering. It was fermented with 100% biological apple juice, honey and Belgian Candi sugar from the get go. The fermentation however proceeded as planned and every single molecule of fermentable sugar got gobbled up what made the cyser extremely dry. An extra hit of sweetness was in clearly order. After adding an extra dose of Candi sugar and honey the Original Sin is exactly where I want it to be. For the technically inclined among you: it’s at 1.015 F.G.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *