fbpx

Nieuwslawine // News avalanche

Original Sin – Pecatum Originale

Gisteren hebben we een partij geweldig appelsap gescoord voor onze volgende cyser. Het is geperst uit vijf verschillende oude appelsoorten en heeft een heerlijke zuur- zoet- bitter balans. Omdat we het met extra honing gaan vergisten (vandaar dat het een cyser wordt en geen cider) gaan we de zoetheid toch een beetje moeten uitbalanceren. Daarvoor hebben we ook nog een bootlading kweeperen waarmee we de mede zullen afwerken. Appels en kweeperen. Dat roept om een naam die te maken heeft met de (dun-dun-duuuuhn) erfzonde. Vandaar dat de werktitel van deze mede Original Sin is.

Botteling Grand Reserve

Vanavond wordt The Blacksmith’s Grand Reserve gebotteld. Er zijn al twee flessen mee gegaan naar de EMMA conference in Poznan waar ze erg goed onthaald werden. Vandaag worden de ca. 140 andere flessen ook afgevuld.
De labels zijn al binnen, dus alles kan snel vooruit gaan.

Incus II

Gisteren is het eerste flesje Incus II opengegaan. Hij werd door een -redelijk- onafhankelijk testpannel gekeurd en goed bevonden. We bestellen dus vandaag of morgen nog de labels zodat we hem begin december aan de webshop kunnen toevoegen.

Aqua Diabolica en Moretum

De twee recentste batches, Aqua Diabolica – onze habaneromede – en Moretum zijn ondertussen al even volledig uitgegist. Wanneer de bottelfrenzy in de mederij over is, kunnen we ze overzetten op hun rijpingsvaten. Van het ogenblijk dat gebeurd is, moeten we nog een maandje wachten en dan kunnen ze ook op fles.

<Joey>Mmmm… Applejuice… </Joey>

Incus II. In a friggin #Frela glas

Original Sin – Pecatum Originale

Yesterday we’ve secured a batch of wonderful applejuice for our next cyser. It was made by pressing 5 ancient apple varieties and the sweet-acid-bitterness balance is right on point. Because we’ll be adding quite some honey before the fermentation we’ll have to adjust the acidity a bit. What better way to do that than with quinces? Apple and quice. That just screams to be named in connection with the (dun-dun-duuuuhn) Original Sin*. Hence the working title of this mead.

*Yes, we’re aware of Tugwell Creek Farm’s Original Sin Cyser. We contacted them to ask if they would mind terribly if we made a similar cyser on the other side of the Atlantic.

Botteling Grand Reserve

Tonight we’ll be bottling the Blacksmith’s Grand Reserve. Two bottles got kidnapped to the EMMA conference in Poznan. They were very well received. Today we’ll fill the remaining 140-ish bottles.Vanavond wordt The Blacksmith’s Grand Reserve gebotteld. The labels are already printed, so from here on pout things will go swiftly.

Incus II

Yesterday we’ve opened the very first bottle of Incus II. It got sampeled by a -nearly- unbiased testing panel and awarded the seal of approval. Later today or tomorrow we’ll order the labels and the first week of december it will appear in the webshop.

Aqua Diabolica en Moretum

Our two most recent batches, Aqua Diabolica – a habaneromede – and Moretum have completetd their fermentation a few weeks ago. When the bottling frenzy in the meadery is over we’ll be able to put the in their maturing vessels. Once that’s happened we have to wait a month and they’ll be ready to be bottled as well.