Nieuwe medes in stock
New meads in stock

English translation below

Na het bottelen en nog even laten narijpen van de nieuwe medes, hebben we ze gisteren in de shop gezet. Vanaf heden dus beschikbaar:

  • Aardbeienmede: Deze mede zit qua zoetigheid tussen halfzoet (demi sec) en droog. Het overweldigende aroma van de aardbeien doet hem wel een beetje zoeter lijken dan hij in werkelijkheid is.
  • Bramenmede: De bramenmede is halfzoet. Perfect inzetbaar dus bij desserts of kaasplankjes met scherpere kazen zoals blauwschimmelkazen genre Roquefort of Stilton, Herve, een scherpe Cheddar maar evengoed bij een Oude Brugge of Old Amsterdam.
  • Zwarte Bessenmede (of cassismede): Dit is een van onze drogere medes. We hebben het afgelopen jaar een paar keer de vraag gehad om ook iets drogers te produceren (en onze medes zijn al redelijk droog, vergeleken met de meeste andere medes). Maar… U vraagt; wij brouwen. Deze Zwarte Bessenmede is uitermate geschikt om te serveren bij grillades, barbecue, Fondue (kaas én vlees) en kruidige gerechten.

Zoals altijd: Deze medes drink je best lichtgekoeld (een half uurtje tot een uurtje voor serveren in de koelkast steken is over het algemeen perfect). Een geopende fles mede kan je makkelijk enkele weken bijhouden, als je ze maar goed afsluit. Wij gebruiken meestal een T-kurk, genre porto stop.


Aardbeienmede
Aardebeienmede Zonder etiket en capsule, maar die kleur! // Strawberry mead. Without label and capsule. That color, though…

After bottling our new meads and bottle aging them for a while, we’ve put them in the shop yesterday. So… Available as of now:

  • Strawberry Mead: with a sweetness smack in the middle of demi sec and dry. The whopping strawberry aroma makes it seem sweeter than it actually is. 
  • Blackberry Mead: This mead is demi sec. It will play extremely nice with a platter of sharp cheeses (Roquefort, Stilton, Herve, Sharp Cheddar but also Oud Brugge or Old Amsterdam…)
  • Black Currant Mead: This is one of our dry(ish) meads. Last year there were more than a few requests for something a bit less sweet (and my meads are already considered non-sweet, as far as most meads go). You ask; we brew. This Black Currant Mead is the perfect accompaniment for mixed grills, barbecues, fondue (cheese and meat), and savory, spicy dishes.

As always: these meads are best enjoyed lightly chilled. A half hour to an hour in the fridge would be perfect. An open bottle of mead will keep for several weeks, provided you use a good stopper. We typically use a T-cork, port-style.