Moretum 2017 gebotteld!

We hebben er even op moeten wachten, maar 30 november is de Moretum van 2017 op fles geraakt. Dit artikeltje is dus wat later dan gewoonlijk. Dat is te danken aan een combinatie van druk-druk-druk en… buikgriep. We zijn deze week dus nog niet vaak in de buurt van de computer geraakt. Anyhoo. Voor diegenen die nog niet weten wat Moretum is: het is een pyment. Een mede die gemaakt wordt met druivensap en honing als basis. Wij voegen er nog een hele rist andere ingrediënten aan toe. Voornamelijk specerijen en bramen. Moretum is erg populair als aperitief maar is ook warm -eventueel met een extra stokje kaneel en een vrij te bepalen dosis rum- bijzonder te genieten.

Er waren (let op de onvoltooid verleden tijd) 60 flessen beschikbaar maar er is al een serieuze hap uit de stock genomen. Ik vrees dus dat we snel weer aan de productie moeten beginnen. Het leven van een brouwer is hard.

Moretum 23017 bottled
Morteum 2017

We had to wait a bit for it to happen, but on November the 30th the Moretum 2017 has been bottled.  This post appears a bit later than usual. That’s thanks to our busy schedule and… a particularly vicious case of the stomach flu. You can see why we haven’t had too much chance to go and sit in front of the computer this week. Anyhoo. For those who don’t know what Moretum is: it’s a pyment. A mead made with honey (evidently) and grape juice. We add a whole lot of other ingredients. Mainly spices and blackberries (the fruit. Not the phones.). Moretum is very popular as aperitif, but also as a mulled or heated mead. If you like you can add a stick of cinnamon and rum ad libitum.

We had (past tense here) 60 bottles in stock. A large part of said stock has already vanished. I’m afraid we’ll have to start up the production again real soon. A brewer’s life is a hard one.