Invasie van Frankrijk
Invasion of France

//English translation below

Zondag 4 november zijn we Frankrijk binnengevallen. Fabien, een collega medebrouwer van Apis Terrae, hield er een tasting. Aangezien Villeneuve-d’Ascq op amper 134 km van the Blacksmith’s Meadery ligt zijn we in de auto gesprongen om te gaan bijkletsen. En om mede te proeven, uiteraard.

Het was een erg aangename en leerrijke ontmoeting. Een samenwerking tussen de twee mederijen in de toekomst is zeker niet uitgesloten. Fabien produceert momenteel enkel een traditionele mede, terwijl wij meer naar de melomels of vruchtenmedes neigen.

The Blacksmith’s Grand Reserve: update

Dit gezegd zijnde: Onze eigen traditionele mede is klaar. We zijn er ons van bewust dat we dit al eens aagekondigd hebben, maar de hydrometer is nog gezakt tot 1.012. Dat wil zeggen, zijn gisting is afgelopen (écht waar, deze keer) en hij is nu aan het uitklaren.  Als dat gebeurd is, kunnen we overpompen naar het rijpingsvat waar hij zo lang als nodig is op een eikenhouten strand mag liggen luieren.

Fabien & Gert // Apis Terrae & The Blacksmith’s Meadery

On Sunday November 4th we invaded France. Fabien, a fellow Meadmaker from the Apis Terrae Meadery, was having a tasting. Since Villeneuve-d’Ascq is only at 134 km from the Blacksmith’s Meadery we jumped in the car and drove there. To have a chat and, of course, to taste some mead.

We had a very nice and enriching conversation. A cooperation between the two meaderies in the future is definitely not out of the question. Fabien is focusing on traditional mead at the moment, while we are more into melomels, or fruit meads.

The Blacksmith’s Grand Reserve: update

This being said: our own traditional is complete. At least: the fermentation is. We know we already announced this before, but the hydrometer dropped an additional 4 points, to 1.012. It is now clearing. Once that is done, we’ll pump it to the maturing vessel, where it can rest on oak for as long as is necessary.