Incus II

Gisteren hebben we de ingrediënten voor onze tweede iteratie van de Incus binnengekregen. Naaste de gerste- en tarwemout hebben we ook reeds de hop geselecteerd. Waar Incus I zijn bitterheid van Equinox kreeg en zijn aroma van Belgian Goldings, zal hij deze keer een ietwat meer geprononceerd citrus karakter krijgen met Citra voor bitterheid en Mandarina Bavaria voor aroma. Qua honing blijven we dezelfde EU gemengde bloemenhoning gebruiken.

Volgende week wordt hij in gang gezet, binnen een maand, anderhalve maand tops wordt hij gebotteld.

Yesterday we received the main ingredients for the second iteration of our Incus. Apart from the Barley and wheat malts we’ve already selected the hop varieties. For Incus I we used Equinox for bitters and Belgian Goldings for aroma. Incus II will be a bit more ‘citrussy’; We’ll be applying Citra for bittering (and aroma) and Mandarina Bavaria for aroma. Honey-wise we’ll stay with our trusted EU wildflower honey.

Next week we’ll start the fermentation. In a month, a month and a half tops we should be bottling.