EMMA 2018

De eerste officiële meeting van de European Mead Makers Association is achter de rug. We hebben eindelijk een heleboel gezichten die we enkle van op een schermpje kenden in levende lijve kunnen ontmoeten. Naast het uitwisselen van ideeën en informatie zijn er een heleboel nieuwe contacten gelegd en vriendschappen gesmeed. Het proeven van de verschillende medes heeft ook weer een hoop extra inspiratie opgeleverd.  Ik ben absoluut kapot maar bijzonder gelukkig dat we drie dagen in Poznan hebben kunnen doorbrengen.

Volgende week gaan we toch enige dietaire aanpassingen moeten doorvoeren. Ik vrees dat ik een periode op slaatjes en water zal moeten overleven. Ik kan me namelijk niet van de indruk ontdoen dat mijn equator bij het vertrek een kleinere straal had dan vandaag. De Poolse keuken is bijzonder lekker maar niet meteen de meest lichte.

The first official meeting of the European Mead Makers Association is over. Finally I’ve met some of the faces I only knew from a screen. Besides exchanging ideas, opinions and information we’ve added a lot of contacts and new friendships were formed. The sampling of each others meads resulted (as per usual) in a boatload of fresh inspiration. I’m absolutely exhausted and extremely happy that I got to spend the last three days in Poznan. 

I’m afraid that next week I’ll have to implement certain dietary changes. A period of sustaining myself with salads and water looms on the horizon. I can’t seem to shake the impression that my equator was somewhat smaller in diameter than today. Polish cuisine is beyond delicious but one can hadly call it light.