Diabolus natat.

Aqua Diabolica: T minus 3 weken.

Gisteren hebben we de tinctuur van pepers aan de mede toegevoegd. Die moet nu nog even inwerken en dan kunnen we nog enkele last minute tweaks uitvoeren. De andere specerijen bijvoorbeeld moeten nog op punt gesteld worden en we gaan de mede ook nog een beetje extra honing meegeven. Een gortdroge Aqua Diabolica zou voor veel mensen wel eens een aanslag op het smaakpallet kunnen betekenen.

Zoals steeds, overigens: je zal de peper (i.c. Madame Jeanette) wel voelen, maar meer dan een warme gloed achteraan in de keel mag het niet worden. Tenzij je natuurlijk overgevoelig bent aan pikant.

Aqua Diabolica: T minus 3 weeks.

Yesterday we’ve added the pepper tincture to the mead. It will integrate over the next few weeks. After that we’ll do some last minute tweaks. The other spices need to be dialled in, for example and we’ll backsweeten the mead a little with some extra honey. A bone-dry Aqua Diabolica might prove too much of an assault on the palate for quite some people.

As always; you’ll be able to taste the pepper (i.c. Madame Jeanette) But it should be no more than a warm glow at the back of the throat. Unless of course you’re overly sensitive to spicy things.